Recursos,  Tutorials

Tutorial: gravar un vídeo explicatiu

Fer una classe (productiva) en què el professorat explica és complicat. Més encara si pretenem fer-ho mitjançant una videoconferència. Una possible solució al problema, que damunt ens servirà en les futures incursions al Flipped Classroom o simplement com a ajuda per a l’alumnat a l’hora de realitzar una tasca semblant, és gravar-nos l’explicació.

Per aconseguir-ho hi ha múltiples formes, però en aquesta ocasió m’agradaria compartir una ben senzilla i també vistosa i útil. Es tracta d’usar, bàsicament, dues eines: Presentacions de Google Drive, amb una plantilla de Slides carnival, i l’extensió de Chrome Screen Recorder.

D’aquesta forma, vos quedarà un vídeo d’aquest estil:

 

 

Abans de començar, obri el navegador Google Chrome.

Crear la

1. Entrar en la web www.slidescarnival.com i seleccionar la plantilla que més t’agrade.

2. Seleccionar “ir a vista previa y descarga”, després “usar como tema en Google Slides” i, finalment, “utiliza la plantilla”.

3. Completar la presentació amb el contingut que vulguem. Només es tracta d’anar canviant el text de les pàgines que ja ens dona la plantilla. Podem duplicar-les, canviar-les de lloc o eliminar-les.

Enregistrar el

4. Descarregar l’extensió Screen Recorder (pots entrar directament en aquest enllaç).

5. En la pestanya de la presentació, clicar sobre “inicia la presentació” i després, IMPORTANTÍSSIM, pressionar Ctrl+Maj+F o “Surt del mode a pantalla completa”.

7. Fer clic a l’icona de l’extensió Screen recorder (dalt a la dreta de la finestra) i després seleccionar : “pantalla”, “micrófono” i “comienza a grabar”.

8. Seleccionar “pestaña de Chrome”, triar aquella en què està la nostra presentació oberta i clicar en “compartir”.

9. Començar a explicar la presentació que heu preparat! I en acabar, fer clic a “interrumpir” i “guardar”.

El vídeo quedarà guardat en el lloc que hageu triat. Després només caldrà compartir-lo mitjançant el canal que preferiu, per exemple, publicant-lo a Youtube (on podeu penjar-lo de manera pública o privada, perquè només el veja qui tinga l’enllaç).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.